Παραλίες

Αρβανιτιά
 
 
    paralies1
     
                                  
Τύπος Παραλίας: Χοντρό πετραδάκι στο κέντρο της. Βραχώδης στις άκρες της, όπου η πρόσβαση στη θάλασσα γίνεται με μικρές μεταλλικές σκάλες. Μέτρια σε μέγεθος παραλία, αμμώδης με μικρό πετραδάκι. Βυθός της θάλασσας αμμώδης.
                            
     
 
Πρόσβαση: Με τα πόδια (από το κέντρο της πόλης του Ναυπλίου) ή με το αυτοκίνητο μπορείτε να προσεγγίσετε την παραλία. Διασχίζοντας τον ανηφορικό δρόμο δίπλα από την Πύλη της Ξηράς θα φθάσετε σε ένα μεγάλο πάρκινγκ. Κατόπιν, θα χρειαστεί να κατεβείτε αρκετά σκαλάκια για να φθάσετε στην κεντρική πλαζ της Αρβανιτιάς.
 
     
 
Τοποθεσία: Είναι η πιο κοντινή παραλία στο Ναυπλίο,  πίσω από την πόλη του Ναυπλίου και την Ακροναυπλία (νότια).
 
     
 
Υποδομές: Καφέ, ξαπλώστρες, ενοικιαζόμενες ομπρέλες, ντουζ, WC.
 
     
 
Διάφορα: Δωρεάν μεγάλο πάρκινγκ στην είσοδο της παραλίας. Από την αριστερή πλευρά του πάρκινγκ ξεκινά ο "χωμάτινος δρόμος" που ενώνει την παραλία της Αρβανιτιάς με την Καραθώνα. Μία διαδρομή δίπλα στη θάλασσα, μέσα στο πράσινο και με εκπληκτική θέα.  Από τη δεξιά πλευρά ξεκινά ο πλακόστρωτος δρόμος που ενώνει την Αρβανιτιά με τα μαγαζάκια δίπλα στο κύμα του λιμανιού του Ναυπλίου. Η διαδρομή αυτή λέγεται "Γύρος της Αρβανιτιάς" και προσφέρει εκπληκτική θέα του Αργολικού κόλπου.

 

Νεράκι
 
 
    paralies1
     
                                   Τύπος Παραλίας: Βραχώδης στις άκρες της και αμμώδης στο κέντρο της με μικρό πετραδάκι. Πολύ μικρή σε μέγεθος παραλία. Βυθός της θάλασσας αμμώδης. Αξίζει να παρατηρήσετε τον πλούσιο βυθό της.                             
 
Πρόσβαση: Η πρόσβαση σε αυτή την παραλία γίνεται μόνο με τα πόδια ή με ποδήλατο, καθώς βρίσκεται στο μέσω του χωμάτινου δρόμου που ενώνει την παραλία Καραθώνα με την Αρβανιτιά. Διασχίζοντας τον ανηφορικό δρόμο δίπλα από την Πύλη της Ξηράς θα φθάσετε σε ένα μεγάλο πάρκινγκ, όπου βρίσκεται και η είσοδος της Παραλίας της Αρβανιτιάς. Κατόπιν, στα αριστερά της εισόδου ξεκινά ο χωμάτινος δρομος που οδηγεί στο Νεράκι. Μετά από 15 περίπου λεπτά περπάτημα και στα μέσα περίπου της χωμάτινης διαδρομής θα φθάσετε σε αυτήν την υπέροχη παραλία. Αντίστοιχα στην Καραθώνα, δίπλα στο λιμανάκι μπορείτε να αφήσετε το αυτοκίνητό σας και με τα πόδια να οδηγηθείτε στο Νεράκι ή σε οποιοδήποτε άλλο μικρό όρμο που θα συναντήσετε στη διαδρομή.
 
     
 
Τοποθεσία: Μεταξύ της παραλίας Αρβανιτιά και Καραθώνας. 
 
     
 
Υποδομές: Καμία. Φροντίστε να έχετε πάρει μαζί σας ό,τι μπορεί να χρειαστείτε.
 
 
 
Διάφορα: Δίπλα από την παραλία Νεράκι, υπάρχουν πολλοί μικροί πανέμορφοι  κόλποι. Αξίζει να τους ανακαλύψετε.

 

Καραθώνα
 
 
    paralies1
     
                                  
Τύπος Παραλίας: Aμμώδης, όπως και ο βυθός της. Πολύ μεγάλη παραλία με ρηχά νερά. Κατάλληλη για οικογένειες με παιδιά.
                            
     
 
Πρόσβαση: Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται μέσω αυτοκινήτου. Διατίθενται τεράστιοι δωρέαν χώροι στάθμευσης.
 
     
 
Τοποθεσία: Βρίσκεται πολύ κοντά στο Ναύπλιο. 
 
     
 
Υποδομές: Καφέ, εστιατόρια, ξαπλώστρες, ενοικιαζόμενες ομπρέλες, ντουζ, WC, θαλάσσια σπορ. 
 
     
 
Διάφορα: Η πλέον δημοφιλής παραλία. Σημείο αναφοράς της καλοκαιρινής ζωής του Ναυπλίου. Μεγάλη παραλία που προσφέρει, πέραν των οργανωμένων, και ήσυχες γωνιές.

 

Τολό
 
 
    paralies1
     
                                  
Τύπος Παραλίας: Aμμώδης, όπως και ο βυθός της. Πολύ ψιλή άμμος. Σχετικά μεγάλη παραλία με ρηχά νερά. Κατάλληλη για οικογένειες με παιδιά.
                            
     
 
Πρόσβαση: Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται μέσω αυτοκινήτου ή με τα πόδια αν διαμένετε στο Τολό. Παράλληλα του αιγιαλού και κατά μήκος του δρόμου που διατρέχει όλη την παραλία διατίθενται δωρεάν πάρκινγκ.
 
     
 
Τοποθεσία: Βρίσκεται στο Τολό. 
 
     
 
Υποδομές: Καφέ, εστιατόρια, ξαπλώστρες, ενοικιαζόμενες ομπρέλες, ντουζ, θαλάσσια σπορ. Ίσως η πιο άρτια οργανωμένη παραλία στην Αργολίδα.
 
     
 
Διάφορα: Σχετικά μεγάλη παραλία που προσφέρεται για όλες τις ηλικίες. Τα πεντακάθαρα νερά της εντυπωσιάζουν τους λουόμενους, ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες που η διαύγειά τους κάνει την παραλία να θυμίζει τεράστια πισίνα.

 

Παραλία Αρχαίας Ασίνης
 
 
    paralies1
     
                                  
Τύπος Παραλίας: Χοντρό πετραδάκι. Βραχώδης στις άκρες της. Μικρή σε μέγεθος παραλία. Βυθός της θάλασσας πετρώδης.
                            
     
 
Πρόσβαση: Με τα πόδια (από το Τολό) ή το αυτοκίνητο μπορείτε να προσεγγίσετε την παραλία.
 
     
 
Τοποθεσία: Δίπλα από τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ασίνης. Πολύ κοντά στο Τολό. 
 
     
 
Υποδομές: Καφέ, ξαπλώστρες, ενοικιαζόμενες ομπρέλες, ντουζ.
 
     
 
Διάφορα: Πλούσιος Βυθός. Ιδανική για όσους αρέσκονται στις σχετικά βαθιές και ήσυχες παραλίες. Δωρεάν πάρκινγκ στην είσοδο της παραλίας.

 

Καστράκι
 
 
    paralies1
     
                                  
Τύπος Παραλίας: Ψιλό πετραδάκι και άμμος. Βραχώδης στη δεξιά της άκρη. Πολύ μικρή σε μέγεθος παραλία. Βυθός της θάλασσας αμμώδης.
                            
     
 
Πρόσβαση: Με τα πόδια (από το Τολό) ή το αυτοκίνητο μπορείτε να προσεγγίσετε την παραλία. Προσοχή: Χρειάζεται πρώτα να φθάσετε στην παραλία της Αρχαίας Ασίνης και στη συνέχεια να ακολουθήσετε αριστερά το δρόμο (μικρό χωματόδρομο). Κατόπιν θα περάσετε μπροστά από την είσοδο ενός camping και από ένα "πυργάκι"  (δεξιά σας) και θα οδηγηθείτε στην παραλία.
 
     
 
Τοποθεσία: Δίπλα από τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ασίνης. Πολύ κοντά στο Τολό. 
 
     
 
Υποδομές: Καμία. Φροντίστε να έχετε πάρει μαζί σας ό,τι μπορεί να χρειαστείτε.
 
     
 
Διάφορα: Όμορη παραλία με αυτή της Πλάκας. Δωρεάν πάρκινγκ στην είσοδο της παραλίας.

 

Πλάκα
 
 
    paralies1
     
                                  
Τύπος Παραλίας: Ψιλό και χοντρό πετραδάκι, άμμος. Πολύ μεγάλη σε μέγεθος παραλία, όπου  αλλάζει η υφή της παραλίας ανά τακτά μικρά διαστήματα. Βυθός της θάλασσας κυρίως αμμώδης και με κάποιες πλάκες μέσα σε κάποια σημεία.
                            
     
 
Πρόσβαση: Με τα πόδια (από το Δρέπανο) ή το αυτοκίνητο μπορείτε να προσεγγίσετε την παραλία. Δύο οι τρόποι για να φθάσετε στην Πλάκα, είτε από το Δρέπανο (διασχίζοντας την πλατεία του χωριού) είτε από το δρόμο που ενώνει την Ασίνη με το Δρέπανο.
 
     
 
Τοποθεσία: Δίπλα στο Δρέπανο. 
 
     
 
Υποδομές: Καφέ, εστιατόρια, ξαπλώστρες, ενοικιαζόμενες ομπρέλες, ντουζ.
 
     
 
Διάφορα: Διατίθενται δωρεάν Πάρκινγκ κατά μήκος της παραλίας. Μεγάλη παραλία στην οποία μπορείτε να επιλέξετε το σημείο που θα κολυμπήσετε ανάμεσα σε πολυσύχναστα καφέ πάνω στο κύμα και ήρεμες-απομονωμένες γωνιές.

 

Βιβάρι
 
 
    paralies1
     
                                  
Τύπος Παραλίας: Aμμώδης. Σχετικά μικρή σε μέγεθος παραλία. Αποτελείται από πολύ μικρούς συνεχόμενους κολπίσκους. Βυθός της θάλασσας αμμώδης και σε κάποια σημεία πετρώδης.
                            
     
 
Πρόσβαση: Με τα πόδια (από το Βιβάρι) ή το αυτοκίνητο μπορείτε να έχετε πρόσβαση στην παραλία. Μετά το Δρέπανο και οδηγώντας προς Κάντια-Ίρια, θα συναντήσετε την παραλία, η οποία απλώνεται παράλληλα του δρόμου.
 
     
 
Τοποθεσία: Δίπλα στο Βιβάρι. 
 
     
 
Υποδομές: Καφέ, εστιατόρια, ξαπλώστρες, ντουζ.
 
     
 
Διάφορα: Διατίθενται δωρεάν Πάρκινγκ κατά μήκος της παραλίας. Τα πεντακάθαρα και πρασινογάλανα νερά της παραλίας τα τελευταία χρόνια έχουν αποκτήσει φανατικούς οπαδούς.

 

Κονδύλι (Αγ. Νικόλαος)
 
 
    paralies1
     
                                  
Τύπος Παραλίας: Ψιλό και χοντρό πετραδάκι, άμμος. Πολύ μεγάλη σε μέγεθος παραλία. Βυθός της θάλασσας κυρίως πετρώδης και σε κάποια σημεία στην αριστερή πλευρά της παραλίας αμμώδης. Αρκετά βαθιά και με απότομη κλίση η παραλία του Κονδυλίου.
                            
     
 
Πρόσβαση: Με αυτοκίνητο μπορείτε να έχετε πρόσβαση στην παραλία, αλλά και αν είστε από τους τυχερούς, με σκάφος.  Μετά το Βιβάρι και οδηγώντας προς Κάντια-Ίρια, θα συναντήσετε μια πινακίδα, η οποία θα σας καλεί να στρίψετε δεξιά για την παραλία. Αφού ακολουθήσετε τη σήμανση, σε λίγα μέτρα θα αποκαλυφθεί μπροστά σας ο κόλπος του Βιβαρίου και στη συνέχεια η παραλία Κονδυλίου.
 
     
 
Τοποθεσία: Ανάμεσα στο Βιβάρι και την Κάντια. 
 
     
 
Υποδομές: Καφέ, ενοικιαζόμενες ξαπλώστρες και ομπρέλες, ντουζ.
 
     
 
Διάφορα: Διατίθενται δωρεάν πάρκινγκ κατά μήκος της παραλίας. Στο αριστερό άκρο της παραλίας στέκεται δίπλα στο κύμα το εκκλησάκι του Αγ. Νικολάου. Αξίζει να το επισκεφθείτε. Κατά πολλούς (ίσως και όχι άδικα) θεωρείται το Κονδύλι η ωραιότερη παραλία της Αργολίδας. Όσοι αγαπούν τα βαθιά και πεντακάθαρα νερά θα τη λατρέψουν.

 

 

Κάντια
 
 
    paralies1
     
                                  
Τύπος Παραλίας: Ψιλό και χοντρό πετραδάκι, ανάμεικτα με άμμο. Πολύ μεγάλη σε μέγεθος παραλία. Βυθός της θάλασσας κυρίως αμμώδης. Κατάλληλη για οικογένειες με παιδιά.
                            
     
 
Πρόσβαση: Με τα πόδια (αν διαμένετε στην Κάντια) ή με το αυτοκίνητο μπορείτε να έχετε πρόσβαση στην παραλία. Μετά την παραλία Κονδυλίου και οδηγώντας προς Ίρια, θα συναντήσετε αρκετές πινακίδες, οι οποίες θα σας καλούν να στρίψετε δεξιά για την παραλία. Οι είσοδοι σε διάφορα σημεία της παραλίας είναι πολλοί (λόγω του μεγάλου μήκους της παραλίας).
 
     
 
Τοποθεσία: Στο χωριό Κάντια.
 
     
 
Υποδομές: Καφέ, εστιατόρια, ενοικιαζόμενες ξαπλώστρες και ομπρέλες, ντουζ.
 
     
 
Διάφορα: Διατίθενται δωρεάν πάρκινγκ κατά μήκος της παραλίας. Τα τελευταία χρόνια έχει μεγάλη επισκεψιμότητα και αποτελεί επιλογή της νεολαίας κυρίως τα Σαββατοκύριακα.

 

Ίρια
 
 
    paralies1
     
                                  
Τύπος Παραλίας: Ψιλό και χοντρό πετραδάκι, ανάμεικτα με άμμο. Πολύ μεγάλη σε μέγεθος παραλία. Βυθός της θάλασσας κυρίως αμμώδης και σε διάφορα σημεία πετρώδης. Κατάλληλη για οικογένειες με παιδιά.
                            
     
 
Πρόσβαση: Με το αυτοκίνητο μπορείτε να έχετε πρόσβαση στην παραλία. Μετά την παραλία της Κάντιας και οδηγώντας προς Ίρια, θα συναντήσετε την παραλία στη δεξιά πλευρά. Οι είσοδοι σε διάφορα σημεία της παραλίας είναι πολλοί (λόγω του μεγάλου μήκους της παραλίας).
 
     
 
Τοποθεσία: Κοντά στο χωριό Ίρια. 
 
     
 
Υποδομές: Καφέ, εστιατόρια, ενοικιαζόμενες ξαπλώστρες και ομπρέλες, ντουζ. (Μόνο σε λίγα σημεία είναι οργανωμένη η παραλία).
 
     
 
Διάφορα: Διατίθενται δωρεάν Πάρκινγκ κατά μήκος της παραλίας. Πεντακάθαρα νερά, πλούσιος βυθός, απομονωμένη και ήσυχη παραλία.

 

 πηγή: nafplio.gr